Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ehil oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak teşhisrken gayrı taraftan ise taksimmler ortada alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Yangın yönetmeliğine orantılı bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kesik, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile yapı karıni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Tamlanan merdivenler genel anlamda örgünın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir olay simultane çatı bağırsakinden basit ve emniyetli kaçışın sağlamlanması için yapılırlar. Meşru olarak da her mimarida bulunması zorunludur.

Bu düzen ekseriyetle ivedili bir durumda çabucak açılabilen geri çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven umumiyetle bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp sonuç çekilebilmesini esenlar.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Genellikle pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden yer seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Niyet üste yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim kümelenme noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Uygulamalarında kanatlardan biri mıhlı ötekisi hareketlidir. Mıhlı kanada ast üst sürgü ve eğin düzen uygulandığı kabilinden, dikey panik pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha zait insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en mehabetli yararı yaman sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Yangın Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut müstacel bir durumda insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen hariçya doğruca açılmaktadır.

Mevzii itfaiye yetkilileri ve yapı denetçgelecek, yangın merdiveni tasavvurını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın bütün düzenleyici gereklilikleri alınladığından ve emin bir tahliye rotası katkısızlamada yüksek başüstüneğundan emin olurlar.

Yangın Kapısı Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page